top of page

48 TABLETS ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΙΟΥ από το ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΜΙΧΑΗΛ Η.ΨΩΜΟΣΤΗΘΗ σε συ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Η. ΨΩΜΟΣΤΗΘΗ, ανταποκρινόμενο άμεσα στην πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση της εξ αποστάσεως εκπαιδεύσεως μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνει η πατρίδα μας λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, αποφάσισε να δωρίσει 48 tablets σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Βόρειας Χίου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Απανταχού Καρδαμυλίων.


Το κληροδότημα και ο Σύνδεσμος αφού έμαθαν τις ανάγκες των σχολικών μονάδων σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποφάσισαν να δωρίσουν:

10 tablets στο Σχολικό Κέντρο Καρδαμύλων,, 7 tablets στο Δημοτικό Σχολείο Βολισσού,4 tablets στο Δημοτικό Σχολείο Συκιάδας-Λαγκάδας, 4 tablets στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου, 8 tablets στο Λιβάνειο Γυμνάσιο Καρδαμύλων,3 tablets στο Γυμνάσιο Βολισσού, 3 tablets στο Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων και 9 tablets στο Λιβάνειο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.

Παραλαβή των tablets στο γραφείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου


Σημειωτέον ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας τα tablets αποτελούν περιουσία της κάθε σχολικής μονάδας και θα διατεθούν σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη με συγκεκριμένα κριτήρια που έχει ορίσει το Υπουργείο, μέχρι την λήξη του σχολικού έτους. Κατόπιν θα επιστραφούν στα σχολεία και θα αποτελούν σχολική περιουσία διαθέσιμη και για τις επόμενες χρονιές σε μαθητές που τα χρειάζονται για να παρακολουθούν τα εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα.


Το Υπουργείο Παιδείας αποδέχθηκε με υπουργική απόφαση την δωρεά και τα 48 tablets HAWEI (MediaPad T3 10 ModelAGS-L09 4G με μνήμη RAM/ROM 16GB 4 πύρηνα ) έφτασαν στη Χίο πριν από το Πάσχα για να είναι στη διάθεση των μαθητών και να μπορούν όλα τα παιδιά στις σχολικές μονάδες της Βόρειας Χίου να συμμετέχουν ενεργά στα νέα δεδομένα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχολεία της Βόρειας Χίου ήταν τα πρώτα σχολεία στην Ελλάδα που απέκτησαν τον συγκεκριμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και η Υπουργός Παιδείας μας συνεχάρη για την προσπάθειά μας.



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ κ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής θα ήθελα απευθύνω θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια προς το κληροδότημα Ψωμοστήθη καθότι σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Απανταχού Καρδαμυλίων προχώρησαν στην πολύτιμη δωρεά 48 τάμπλετ, τα οποία θα συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών όλων των σχολείων της Βόρειας Χίου, ενισχύοντας τη διαδικτυακή εκπαίδευση των μαθητών, η οποία λόγω της παρούσας κατάστασης εν τω μέσω της πανδημίας καθίσταται επιβεβλημένη.


"Η φροντίδα και το ενδιαφέρον για την εκπαίδευση των παιδιών μας αποτελεί σπουδαία επένδυση για το μέλλον του τόπου μας, ενώ τέτοιου είδους γενναιόδωρες πρωτοβουλίες αποδεικνύουν έμπρακτα την ποιότητα και την αξία της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης"









Πρόσφατες Ανακοινώσεις
bottom of page