top of page

Καρδάμυλα - Φεβρουάριος 2019

ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΘΑΛΛΩ» ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου ένας ολόφρεσκος άνεμος έπνευσε στις αίθουσες υποδοχής του Οίκου Ευγηρίας «Η Αγία Μαρίνα» Καρδαμύλων με την παρουσίαση μέρους του μουσικού φεστιβάλ που έγινε στο νησί μας. Η ομάδα seven eleven theater, με χορηγό κατά κύριο λόγο το Ίδρυμα Νιάρχου και το μουσικό σχολείο Χίου προσέφεραν ένα εξαιρετικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα στους τροφίμους του Ιδρύματος αλλά και σε αρκετούς επισκέπτες που ήρθαν για τον συγκεκριμένο σκοπό, ανάμεσα τους και εκπρόσωποι του Ιδρύματος Νιάρχου.

Η δίωρη ψυχαγωγία περιελάμβανε εφαρμογή του προγράμματος «ΘΑΛΛΩ» ειδικού για τα άτομα με άνοια, μουσικό πρόγραμμα από ομάδα μαθητών που έπαιζαν διάφορα μουσικά όργανα και χορωδίας που τραγούδησε με άριστο τρόπο πολλά τραγούδια που διασκέδασαν τροφίμους και όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

φωτ.1 Φεστιβάλ ΘΑΛΛΩ στον Οίκο Ευγηρίας


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΕΚΑΤΟ ΚΑΡΔΑΜΥΛΙΤΕΣ»

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στην ενοριακή αίθουσα του Τιμίου Σταυρού έγινε μια πολύ όμορφη εκδήλωση των μαθητών των Λυκείων μας που κύριο στόχο είχε να συγκεντρώσουν χρήματα για την πολυήμερη εκδρομή τους. Παρουσιάσθηκε το βιβλίο του Kαρδαμυλίτη συγγραφέα καπετάν Αλέκου Καραμούζου. Με λυρικό λόγο και μοναδική ευφράδεια, η χαρισματική, καρδαμυλίτισσα φιλόλογος κα Δέσποινα Γεμέλου καθήλωσε το πολυπληθές ακροατήριο αναλύοντας το πόνημα «Εκατό Καρδαμυλίτες», που όλοι διαβάσαμε με ενδιαφέρον και το ευχαριστηθήκαμε από την αρχή ως το τέλος του. Η βραδιά κύλισε με εξαιρετικό τρόπο και πραγματικά ιδιαίτερα ατυχείς υπήρξαν όσοι δεν ήταν παρόντες.


ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΕΛΤΕΜΙ»

Στις 24 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Γ Γυμνασίου στην αίθουσα του Τιμίου Σταυρού μας προσέφεραν τσάι και μας παρουσίασαν, με την συμπαράσταση των καθηγητών τους το διαβαλκανικό πρόγραμμα «Μελτέμι». Μέσα από την προβολή του ως άνω προγράμματος παρακολουθήσαμε τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές και την έρευνα για την ανάλυση του είδους των σκουπιδιών που ρυπαίνουν τις παραλίες που επιλέχθηκαν από τους ερευνητές. Όλοι οι παρόντες παρακολούθησαν την προβολή με μεγάλο ενδιαφέρον και χάρηκαν ένα όμορφο και ιδιαίτερο σαββατιάτικο βραδινό.


ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕΡΑΠΕΙΟΥ

ΟΙ συνεχείς βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα, ίσως και άλλοι παράγοντες που οι ειδικοί θα κρίνουν, οδήγησαν στην υπερχείλιση της λεκάνης εκτόνωσης του φράγματος που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ στο Σεραπειό. Η συγκέντρωση 100.000κμ νερού και ο άμεσος κίνδυνος ρήξης του ημιτελούς έργου με πραγματικά καταστροφικά αποτελέσματα οδήγησε τους ιθύνοντες στην απόφαση της απαγόρευσης της διέλευσης οχημάτων. Ο δρόμος Καρδαμύλων –Χίου έκλεισε για αρκετές μέρες και υπήρξε αφάνταστη ταλαιπωρία όσων διακινούνταν κυρίως καθημερινά αφού αναγκάζονταν να ακολουθούν την διαδρομή μέσω του Αίπους, αλλά δεν υπήρχε κι άλλη λύση. Από την εισαγγελέα Χίου διατάχτηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα. Τελικά έγινε σταδιακή απάντληση των υδάτων με μηχανικά μέσα και ας ελπίσουμε πως οι αρμόδιοι θα κινηθούν ανάλογα για να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο.


Πρόσφατες Ανακοινώσεις
bottom of page