top of page

Καρδάμυλα - Ιανουάριος 2018

Η ιστοσελίδα του κληροδοτήματος Μ. Η. Ψωμοστήθη

σας εύχεται

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ

ΤΟ 2018

ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ

Πολύς κόσμος παρακολούθησε την γιορταστική θεια Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μαρμάρου και τον αγιασμό την μέρα των Θεοφανείων. Στη συνέχεια ακολούθησε λιτανεία ως το λιμάνι, όπου ο πρωτοπρεσβύτερος Γ. Τσαπέλλας έριξε το σταυρό για τον αγιασμό των υδάτων. Πολλά παλικάρια έπεσαν στα κρύα νερά για να πιάσουν το σταυρό σύμφωνα με τα έθιμα μας και ο τυχερός υπήρξε ο ναυτικός Νικόλαος Γ. Ψαρρός.

φωτ.1 Ιανουάριος 2018 . Απο τον εορτασμό των Θεοφανείων στα Καρδάμυλα (Ε.Παπαζή)


φωτ. 2 Ιανουάριος 2018 Θεοφάνεια στα Καρδάμυλα (Ε.Παπαζή)



ΚΟΠΗ ΤΗΣΠΙΤΤΑΣ Α/Σ ΝΗΡΕΑΣ

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καρδαμύλων σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του αθλητικού μας σωματείου «Νηρέας». Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο νέος πρόεδρος του σωματείου κ. Αν. Ποδιάς ανακοίνωσε την διεύρυνση των δραστηριοτήτων του με την έναρξη νέων τμημάτων, όπως του στίβου, και του βόλεϊ ενηλίκων και επαναδραστηριοποίηση άλλων, όπως των τμημάτων Πιγκ-πογκ και ρυθμικής .Επίσης τιμήθηκαν χορηγοί οικονομικοί και ηθικοί, οι οποίοι προσέφεραν επί σειρά ετών στο σωματείοκαι αθλητές. Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πολλοί επίσημοι: ο πρωτοπρεσβύτερος Γ. Τσαπέλλας ,ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Χ. κ. Παντελής Καμπούρης , πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Χίου τ.βουλευτής κ. Κ.Τριαντάφυλλος, ο αντιδήμαρχος κ. Μ. Φαφαλιός ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Καρδαμύλων κ. Ν. Βασιλάκης, ο διοικητής στρατού ,ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού κλιμακίου, πρόεδροι αθλητικών σωματείων και αθλητές.


φωτ.3 Ιανουάριος 2018 Κοπή πίτας ΝΗΡΕΑ


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Την γιορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της παιδείας, γιόρτασαν οι μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές του τόπου μας. Πρώτα έγινε εκκλησιασμός στον ιερό ναό Υπαπαντής των Άνω Καρδαμύλων και μνημόσυνο των αποθανόντων διδασκάλων και καθηγητών. Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας έως το Πνευματικό Κέντρο. Στη συνέχεια ξεκίνησε η γιορτή προς τιμή τους που είχαν διοργανώσει από κοινού τα σχολεία μας με ύμνους και επίκαιρα τραγούδια από την χορωδία του Σχολικού Κέντρου Καρδαμύλων. Την πανηγυρική ομιλία εκφώνησε η θεολόγος καθηγήτρια κ Ζαννίκου και στην συνέχεια η γιορτή έκλεισε με απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές μας.


ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών στο Πνευματικό Κέντρο Καρδαμύλων έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου Αποφοίτων Λιβανείου Γυμνασίου Καρδαμύλων. Το μέλος του ΔΣ κα Αγγελική Σαρρή απεύθυνε χαιρετισμό κι ευχές κι έκοψε την πίτα που ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος Γ.Τσαπέλλας.


φωτ.4 Κοπή πίτας Συλλόγου Αποφοίτων Λιβανείου Γυμνασίου Καρδαμύλων






Πρόσφατες Ανακοινώσεις
bottom of page