top of page

Καρδάμυλα - Δεκέμβριος 2017

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης εψάλλη ο πανηγυρικός εσπερινός και ανήμερα η γιορταστική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του πολιούχου μας, προστάτη των ναυτικών μας, Αγίου Νικολάου. Η παρουσία του μητροπολίτου μας προσέδωσε ιδιαίτερη λαμπρότητα στις γιορταστικές εκδηλώσεις, που με σεβασμό παρακολούθησε πλήθος πιστών. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευσης της εικόνας Του στο λιμάνι τον Καρδαμύλων όπου εψάλλη ευχή υπέρ των ναυτιλομένων μας. Η λιτάνευση έγινε υπό τους ήχους της μπάντας του δήμου Χίου που προηγούνταν.


Περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου στα Καρδάμυλα με την μπάντα του Δήμου Χίου(φωτ. Ε.Παπαζή)



ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΙ- ΒΑΣΙΛΗ


Το χωριό του Αϊ Βασίλη άνοιξε τις πύλες του την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου. Από το πρωί μέχρι το σούρουπο με τις ποικίλες δραστηριότητές του δημιούργησε μια ευχάριστη, γιορταστική ατμόσφαιρα στον τόπο μας. Ο αύλειος χώρος του Σχολικού Κέντρου Καρδαμύλων φιλοξένησε για μια μέρα τον Αϊ Βασίλη και τα διάφορα περίπτερα με λογής λογής δράσεις. Τα παιδιά έφτιαξαν διάφορες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, παρασκεύασαν γλυκά, έπλεξαν, έψαξαν για τον χαμένο θησαυρό, έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια, βάφτηκαν με γιορτινά σχέδια και χάρηκαν την όμορφη γιορτή που δημιούργησε γι΄αυτά ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων του Σχολικού Κέντρου Καρδαμύλων, με την συμπαράσταση πολλών εθελοντών μικρών και μεγάλων.

φωτ.4 Δεκέμβριος 2017 Aπο το χωριό του Αι Βασίλη (Ε.Παπαζή)

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καρδαμύλων το Σχολικό Κέντρο μας παρουσίασε την Χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή του. Η χορωδία του έψαλλε τα κάλαντα, και χριστουγεννιάτικα τραγούδια και οι μαθητές των τριών πρώτων τάξεων έπαιξαν ένα θεατρικό με πρωταγωνιστή τον Αί Βασίλη. Πολύς κόσμος παρακολούθησε τη γιορτή και καμάρωσε τους μικρούς χορωδούς και ηθοποιούς που με την καθοδήγηση των δασκάλων τους μας παρουσίασαν μια όμορφη γιορταστική εκδήλωση.


Οι μαθητές της Β/θμιας Εκπαίδευσης παρουσίασαν τις δικές τους γιορταστικές εκδηλώσεις στους σχολικούς χώρους τους. Ένα μεγάλο Τραπέζι στρώθηκε στο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Γυμνασίου, σαν άλλη «Τράπεζα αγάπης» με την δημιουργική έμπνευση της Θεολόγου καθηγήτριας κ. Ιουλίας Ζαννίκου, όλοι οι μαθητές κι οι επισκέπτες συνέφαγαν. Τα εδέσματα μαγείρεψαν οι μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου με την προτροπή της καθηγήτριας τους και με την συμβουλή να είναι όλα παραδοσιακά και νηστίσιμα ως άρμοζαν στην προ των Χριστουγέννων, ημέρα νηστείας.


φωτ.2 Χριστουγενιάτικη Γιορτή του Δημοτικού στο Πνευματικό Κέντρο (Ε.Παπαζή)



φωτ.3 Δεκέμβριος 2017 Χριστουγενιάτικη γιορτή του Δημοτικού στο Πνευματικό Κέντρο

Πρόσφατες Ανακοινώσεις
bottom of page