top of page

Καρδάμυλα - Σεπτέμβριος 2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ

Στις 13 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφτηκε τη Χίο και τίμησε τα Καρδάμυλα με την παρουσία του στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων του Ιδρύματος ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ. Με την άφιξη του κτύπησαν οι καμπάνες του ιερού ναού του Τιμίου Σταυρού και τελέσθηκε προς τιμή του δοξολογία. Στη συνέχεια κατέθεσε δάφνινο στεφάνι στο άγαλμα του Καρδαμυλίτη ναυτικού στο λιμάνι των Καρδαμύλων και αμέσως μετά συνοδευόμενος από υπουργούς και μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας έφτασε στο «Σπίτι της Μαρίας» , όπου απηύθυνε παραινετικό λόγο προς τους μαθητές-τροφίμους και γενικότερα χαιρέτισε τους παρευρισκομένους.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Στις 12 Σεπτεμβρίου έγινε ο αγιασμός στο Σχολικό Κέντρο Καρδαμύλων. Παρόντες η διευθύντρια, δάσκαλοι μαθητές και γονείς που με τις ευχές της εκκλησίας ξεκίνησαν την νέα σχολική χρονιά. Την ίδια μέρα έγινε και ο αγιασμός στο Γυμνάσιο και Λύκεια με την παρουσία του σεβασμιότατου μητροπολίτη μας που μετά την τέλεση του αγιασμού απηύθυνε μεστό λόγο προς τους μαθητές. Επίσης καλωσόρισαν τους μαθητές ο διευθυντής του ΓΕΛ και η πρόεδρος του συλλόγου του ΕΠΑΛ.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΨΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Ράχης τελέσθηκε πανηγυρικά ο εσπερινός και η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ.κ. Μάρκου. Αρχές και πολύς κόσμος παρακολούθησαν με κατάνυξη κι έλαβαν στο τέλος τον αγιασμό. Η λαμπροστολισμένη εκκλησία μοσχομύριζε από εξαιρετικούς βασιλικούς που με ιδιαίτερη ευλάβεια προσέφεραν πιστοί ενορίτες.

Φωτ.1 Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο μνημείο του Καρδαμυλίτη Ναυτικού (Κούλα Νικολαδού )

Φωτ.2 Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων του Ιδρύματος ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ (Ευαγγελία Παπαζή)

Φωτ.3 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετά συμπολίτες μας στην παραλία των Καρδαμύλων (Μαρία Φράγκου)

Φωτ.4 Από τον εσπερινό του Ι.Ν Τιμίου Σταυρού Ράχης για τον εορτασμό της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού (Ευαγγελία Παπαζή)

Πρόσφατες Ανακοινώσεις
bottom of page