top of page

Καρδάμυλα – Αύγουστος 2016

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ!

Τόπος αναφοράς και συνάντησης τα Καρδάμυλα το καλοκαίρι για τους όπου γης Καρδαμυλίτες.


Ανοίγουν ξανά πόρτες κλειστές και πλημμυρίζουν κόσμο οι πλατείες, οι εκκλησίες, οι παραλίες και τα μαγαζιά μας. Όλοι αναζητούν φίλους παλιούς και καινούργιους, συμμαθητές και συγγενείς, συναντιόνται ύστερα από ένα ή και πολλά χρόνια και με θερμό ενδιαφέρον επιθυμούν να μάθουν τα ευχάριστα αλλά και τα δυσάρεστα νέα.


Οι σύλλογοι και οι φορείς που δραστηριοποιούνται για το καλό του τόπου αυξάνουν τις δραστηριότητες τους για να ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους. Το καλοκαίρι είναι αφορμή για εκδηλώσεις και συνελεύσεις όπου παρουσιάζονται με περηφάνεια οι δραστηριότητες της χρονιάς, γίνονται απολογισμοί των πεπραγμένων, ασκείται καλοπροαίρετη κριτική και προγραμματίζονται οι επόμενες εκδηλώσεις .


Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ στην ετήσια συνέλευσή του παρουσίασε τις δράσεις της προηγούμενης χρονιάς (παράσταση από την θεατρική ομάδα στο Ανοικτό θέατρο «Αδαμάντιος Λαιμός», εκδηλώσεις χορωδίας, παρουσίαση εθίμου κλήδωνα, καρναβάλι, εκθέσεις κ. α)


Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ διοργάνωσε στις 7 και 8 Αυγούστου διασυλλογικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες στο λιμάνι των Καρδαμύλων.


Το KARDAMYLIAN FOUNDATION στην ετήσια συνέλευσή του στις 12 Αυγούστου παρουσίασε την υλοποίηση κοινωφελών έργων ύψους 80.000 Δολ. ΗΠΑ κατά την προηγούμενη χρονιά (επισκευή στέγης Λιβανείου, προσφορά ευέλικτου απορριμματοφόρου στη Δημοτική Ενότητα Καρδαμύλων).


Τα δύο αθλητικά σωματεία ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ και ΝΗΡΕΑΣ από κοινού διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία χορό στην παραλία.


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΙΒΑΝΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ στην ετήσια εκδήλωσή του στον αύλειο χώρο των Λυκείων, ενημέρωσε για τα πεπραγμένα της χρονιάς και βράβευσε τους αριστούχους μαθητές. Το ίδιο βράδυ διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία χορό στην πλατεία των Άνω Καρδαμύλων.


Μετά την πραγματοποίηση του ετήσιου συνέδριου της EUROCLASSICA στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, προσφέρθηκε το καθιερωμένο γεύμα στους συνέδρους από γνωστή Καρδαμυλίτικη οικογένεια στην παραλία Μαρμάρου, και στην εκδήλωση συμμετείχε η χορευτική ομάδα του Κυπριακού Πανεπιστημίου που μας καταγοήτευσε χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας τους .


Όλες αυτές οι εκδηλώσεις μαζί με τα δύο μεγάλα πανηγύρια, τους εσπερινούς του Σωτήρα και της Παναγίας, τις λειτουργίες στα μαγευτικά εξωκλήσια, τις συναντήσεις παλιών συμμαθητών και φίλων αλλά και τις βραδυνές διασκεδάσεις των νεωτέρων στα παραλιακά μαγαζιά και στα μαγαζιά της πλατείας των Άνω Καρδαμύλων, τις φωνές από τα παιδικά παιχνίδια στις γειτονιές που απέμειναν, τις βαρκάδες και τις φιλικές εκδρομές συνθέτουν την μαγεία του καλοκαιριού στα Καρδάμυλα!


Πιστεύουμε πως δεν υπάρχει έστω και ένας Καρδαμυλίτης μικρός ή μεγάλος που να μην λαχταρά να βρίσκεται κάποιες μέρες του Αυγούστου στα Καρδάμυλα!


Φωτ. 1 Ιστιοπλοϊκοί αγώνες ΝΟΚ ( Κούλα Νικολαδού)

Φωτ. 2 Θεατρική παράσταση ΦΟΚ (Ευαγγελία Παπαζή)

Φωτ. 3 Από τον εσπερινό στον Ι.Ν. της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα (Ιωάννα Γλύπτη)

Φωτ. 4 Από την εκδήλωση ΣΑΛΓΚ (Ευαγγελία Παπαζή)

Πρόσφατες Ανακοινώσεις
bottom of page