top of page

Καρδάμυλα - Δεκέμβριος 2018


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Με κατάνυξη και γιορταστική διάθεση γιορτάσθηκε η γιορτή του πολιούχου Αγίου Νικολάου. Τον εσπερινό τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Χίου κκ Μάρκος. Ανήμερα, μετά την Θεία Λειτουργία όλοι οι πιστοί συνόδεψαν την εικόνα Του ως την παραλία και ο πρωτοπρεσβύτερος Γ. Τσαπέλας και πιστοί έστρεψαν τον νου τους στους ναυτικούς μας και ευχήθηκαν ο Άγιος να τους προστατεύει και να απλώνει γαλήνιες θάλασσες στα ταξίδια τους.

φωτ. 1 Δεκέμβριος 2018 Λιτάνευση εικόνας Αγίου Νικολάου


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ

Η άκρως λιτή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στον τόπο μας υπήρξε ένα ακόμη σημάδι της προοδευτικά ανερχόμενης εγκατάλειψης του. Ευτυχώς που έγιναν οι γιορταστικές εκδηλώσεις των σχολείων μας και διέγειραν το γιορταστικό συναίσθημα όλων, όσοι διαμένουμε χειμώνα καλοκαίρι στον τόπο μας.


Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολικού Κέντρου Καρδαμύλων έγινε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καρδαμύλων. Οι μικροί μαθητές μας παρουσίασαν με πολύ όμορφο και χαρακτηριστικό τρόπο επίκαιρα θεατρικά και η χορωδία μας έψαλλε χριστουγεννιάτικα κοντάκια και τα κάλαντα. Η αίθουσα του Πνευματικού γέμισε χαρούμενα πρόσωπα παιδιών και ενήλικων που αντάλλασσαν ευχές.


Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου το Λιβάνειο Γυμνάσιο σε συνεργασία με το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ παρουσίασαν τη δική τους χριστουγεννιάτικη γιορτή με το γεύμα της αγάπης που εδώ και κάποια χρόνια επιμελείται με μεράκι και ευγενές πάθος, η θεολόγος καθηγήτρια των σχολείων μας κα Ι. Ζαννίκου με τη συνεργασία διευθυντών, καθηγητών και μαθητών. Στην γιορτή αυτή που θυμίζει τα κοινά γεύματα, «Αγάπες» των πρώτων χριστιανών οι μαθητές προσφέρουν παραδοσιακά εδέσματα αλλά οι ίδιοι επίσης με την βοήθεια και επίβλεψη της κ. Ζαννίκου κατασκευάζουν εορταστικά μικροδώρα που τα προσφέρουν στους παρευρισκομένους.


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Για άλλη μια χρονιά τα μέλη του συλλόγου γονέων του Σχολικού Κέντρου Καρδαμύλων κατέστρωσαν το χωριό του Αι Βασίλη με διάφορες δράσεις και προσέφεραν μια γιορταστική και ενδιαφέρουσα Κυριακή σε μικρούς και μεγάλους. Η συνεχιζόμενη βροχή δεν χάλασε τα σχέδια τους που πραγματοποιήθηκαν στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της νέας πτέρυγας του σχολείου που φέρει το όνομα της αείμνηστης καθηγήτριας μας: «Στέλλα Ν. Φράγκου». Οι δράσεις συνεχίσθηκαν ως αργά το απόγευμα και έληξαν με την ρήψη βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

φωτ. 2 Δεκέμβριος 2018 Το χωριό του Αι Βασίλη


φωτ.3 Δεκέμβριος 2018 Χριστουγεννιάτικη γιορτή Σχολικού Κέντρου


Η ΟΜΑΔΑ «ΘΑΛΛΩ» ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Μια πρωτοποριακή ομάδα, η ομάδα «Θάλλω» επισκέφτηκε ερχόμενη από Αθήνα τον Οίκο Ευγηρίας «Η Αγία Μαρίνα». Προσπάθεια της να ψυχαγωγήσει και να αφυπνίσει τους γέροντες, κυρίως αυτούς που έχουν άνοια. Σε δεύτερη φάση θα εκπαιδεύσει εθελοντές και εθελόντριες ώστε να προσπαθήσουν να ενεργοποιήσουν και να αποτραβήξουν από τα κανάλια της μοναξιάς αυτά τα άτομα. Η εφαρμογή του προγράμματος σφραγίσθηκε από μεγάλη επιτυχία και η δεύτερη επίσκεψή τους έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιανουαρίου.

φωτ.4 Δεκέμβριος 2018 η ομάδα ΘΑΛΛΩ στο Γηροκομείο


ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Τακτικές οι επισκέψεις της Φιλοπτώχου αδελφότητας ‘ΗΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ’ στο Γηροκομείο. Οι κυρίες μέλη του ΔΣ και φίλοι τους επισκέφτηκαν τους γέροντες στις 12 Δεκεμβρίου φέρνοντας γλυκά και κεράσματα αλλά πρωτίστως τους ψυχαγώγησαν με τραγούδια και χορούς. Επίσης και τις παραμονές των εορτών δεν τους ξέχασαν, με την παρουσία, τα δώρα και τα κάλαντα που έψαλλαν πρόσφεραν χαρά και ευχαρίστηση στους τροφίμους.


ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Όπως κάθε χρόνο τις παραμονές των Χριστουγέννων οι μαθητές του Σχολικού Κέντρου με την διευθύντριά τους κ. Κ.Παντελάκη και τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν το Οίκο Ευγηρίας «Η Αγία Μαρίνα» Καρδαμύλων προσέφεραν ατομικά δώρα σε όλους τους γέροντες και τους έψαλλαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα κάλαντα. Έτσι κατάφεραν να ζωγραφίσουν την χαρά και ικανοποίηση στα πρόσωπα τους, αλλά και να μεταφέρουν στις καρδιές τους το χριστουγεννιάτικο μήνυμα.


Επίσης πολλοί φορείς και ιδιώτες επισκέφτηκαν προσφέροντας τα δώρα και την αγάπη τους στους γέροντες του Ιδρύματος του τόπου μας τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως ο Σύλλογος Συκιάδας, μαθητές του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, ο πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάδας –Κυδιάντας. Τα κάλαντα τους έψαλλαν στρατιώτες από το 643ΤΕ και η χορωδία του ΦΟΚ.

Πρόσφατες Ανακοινώσεις
bottom of page