top of page

Καρδάμυλα - Νοέμβριος 2018

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Στον χώρο του Λιβανείου Γυμνασίου την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στα πλαίσια της σχολικής γιορτής για τα Ελευθέρια του νησιού μας έγινε μια εξαιρετική γιορτή απόδοσης τιμής στον Καρδαμυλίτη διοργανωτή της επαναστατικής ομάδας Καρδαμύλων, γιατρό Ηλία Ασπιώτη. Οι μαθητές με την θερμή καθοδήγηση της Θεολόγου καθηγήτριας τους κ. Ιουλίας Ζαννίκου έκαναν μια εξονυχιστική έρευνα και μας παρουσίασαν μια μικρή διατριβή για τον μεγάλο Καρδαμυλίτη πατριώτη. Η παρουσία του νεαρού δισέγγονου του από την Καλαμάτα υπήρξε μια επιπλέον επιτυχία της επιμονής της καθηγήτριας κ Ζαννίκου. Είναι κρίμα που μια τέτοια έρευνα περιορίστηκε μόνο τους τοίχους του Γυμνασιακού χώρου και δεν παρουσιάστηκε σε ευρύτερο κοινό.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 11ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Με την καθιερωμένη δοξολογία ξεκίνησαν οι γιορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του νησιού μας από τον τούρκικο ζυγό. Ακολούθησε τρισάγιο στο ηρώο και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου μας και τους μαθητές των σχολείων μας. Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από την Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων κ. Α Καστάνια. Στην συνέχεια μαθητές απήγγειλαν επίκαιρα ποιήματα και οι χοροί που χόρεψαν οι μαθητές όλων των σχολείων μας ήταν εξαιρετικοί. Τέλος έγινε παρέλαση στην παραλία του Μαρμάρου.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2018

Κάθε χρόνο στα σχολεία όλων των σχολικών βαθμίδων η μέρα η αφιερωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί μέρα μνήμης και γνωριμίας των μαθητών με τα πεπραγμένα. Εκδηλώσεις έγιναν σε όλα τα σχολεία μας με προβολή επίκαιρων κινηματογραφικών ταινιών και ανάλογη ενημέρωση από δασκάλους και καθηγητές. Φέτος συνεργαζόμενα τα δύο Λύκεια μας ΕΠΑΛ και ΓΕΛ προετοίμασαν γιορτή αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή απόφοιτου του τότε εξατάξιου Γυμνασίου, Σταύρου Κιολέογλου. Παρούσες η αδελφή του κ Μαρκέλλα Κιολέογλου και η ανιψιά του Μ. Μυλωναδάκη, η πρώτη αναφέρθηκε στην αντιδικτατορική του δράση, στις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια και την ξαφνική εξαφάνισή του. Η εκδήλωση διανθίστηκε από αντιδικτατορικά τραγούδια αλλά και από αποσπάσματα επιστολών του, που διαβάστηκαν από μαθητές και μαθήτριες. «Ιθύνων νους» της ξεχωριστής εκδήλωσης που προβλημάτισε και δημιούργησε πολλά ερωτηματικά στα παιδιά ήταν η οικονομολόγος καθηγήτρια κ .Μ. Φράγκου σε στενή συνεργασία με τις διευθύντριες των σχολείων. Αξίζουν συγχαρητήρια ολόθερμα σε όλους τους συνεργασθέντες συντελεστές της εκδήλωσης!

φωτ. 1 Νοέμβριος 2018 Απο τον εορτασμότης επετείου του Πολυτεχνείου

ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΕΥΓΗΡΙΑΣ

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Νικολάου διοργανώθηκε τσάι από το ΔΣ του Οίκου Ευγηρίας «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ». Πολύς κόσμος γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα με κύριο σκοπό να προσφέρει την οικονομική στήριξη του προς το Ίδρυμα. Ο πρόεδρος του κ. Γ. Σ. Τσάκος καλωσόρισε και ευχαρίστησε Αρχές από την πόλη της Χίου και τοπικές αλλά και την τοπική κοινωνία για την ανιδιοτελή στήριξη του Ιδρύματος. Μετά ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Χίου κ. Γ. Παπαδόπουλος μίλησε για την στήριξη της τρίτης ηλικίας και η όλη εκδήλωση προσέφερε ένα ευχάριστο απόγευμα σε όλους όσοι προσήλθαν.

φωτ.2. Νοέμβριος 2018 Τσάι Οίκου Ευγηρίας Καρδαμύλων

Πρόσφατες Ανακοινώσεις
bottom of page