top of page

Ενημέρωση Δ.Σ Ναυτικού Ομίλου Καρδαμύλων

Ο Ναυτικός Όμιλος Καρδαμύλων μας έστειλε ενημερωτικό σημείωμα με την ιστορία και τις δραστηριότητες του συλλόγου.Το πλήρες κείμενο της ενημέρωσης μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Ο Ναυτικός Όμιλος Καρδαμύλων ιδρύθηκε το 1997 από τρεις εξέχοντες Καρδαμυλίτες της θάλασσας: τον κπτ. Νικόλα Φήκαρη, συνταξιούχο πλοίαρχο και ιστορικό της ναυτιλίας, τον Γεώργιο Πατέρα, ναύαρχο Λ. Σ εν αποστρατεία και εφοπλιστή και τον κπτ. Κώστα Σπανό, συνταξιούχο πλοίαρχο και επί σειρά ετών Δήμαρχο Καρδαμύλων.


Μέχρι το 2011 ο Ν.Ο.Κ δίδασκε κολύμβηση κατά τους θερινούς μήνες στην περιοχή Αγκάλη, όντας επίσημο μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.


Από το 2011 με εισήγηση του τότε Προέδρου κπτ. Μαθιού Τσουπάκη και με την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ ιδρύει ιστιοπλοϊκό τμήμα και προσλαμβάνει προπονητή τον κ. Σταμάτη Γιοβανάκη, τον οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. Τα πρώτα σκάφη είναι δωρεά των κ.κ. Γεωργίου και Μαρίας Σαρρή και το φουσκωτό συνοδείας–ασφαλείας δωρεά του κπτ. Άγγελου Λουδάρου.


Σήμερα με τις δωρεές των Καρδαμυλιτών τα σκάφη μας είναι δεκαεπτά. Δώδεκα τύπου OPTIMIST για παιδιά από 7 έως 12 ετών, τέσσερα τύπου LASER για εφήβους και ενήλικες και ένα φουσκωτό συνοδείας- ασφαλείας, όπου επιβαίνει ο προπονητής.


Τα ονόματα των σκαφών φέρουν ονόματα κατά την επιθυμία των δωρητών όπως Αντώνης Αγγελικούσης, Γεώργιος Πατέρας, Νικόλαος Δ. Παπαλιός, κπτ. Νικόλας Φήκαρης, κπτ. Κώστας Σπανός, κπτ. Κώστας Ραπτάκης, Νίκος Βαγιάνος, κπτ. Ηλίας Μέλλης, Μανώλης Ν. Καραμούζος, Maria Tsakos, Μανώλης Κλειδάς, Μάκρων, Καρδάμυλα, Αγκάλη, Μαργαρίτης , Αι –Νικόλας.


Το 2015 ο Ν.Ο.Κ γίνεται επίσημο μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και αρχίζει να παίρνει μέρος σε περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα.


Φέτος έλαβε μέρος στο περιφερειακό πρωτάθλημα optimist τον Απρίλιο στην Πάρο και τον Ιούνιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στη Χίο. Δύο αυλήτριες του Ν.Ο.Κ έλαβαν μέρος και στο Eurolymp 2016. Τον Ιούλιο του 2016 έξι παιδιά συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της κατηγορίας κάτω των 11 ετών στην Καλαμάτα, επιδεικνύοντας ικανότητες και προσόντα μοναδικά αφού ανάμεσα σε 260 σκάφη τα έξι σκάφη του Ν.Ο.Κ ξεπέρασαν τα εμπόδια και τερμάτησαν χωρίς να παραιτηθούν κάνοντας τον προπονητή τους υπερήφανο.


Στις 7 και 8 Αυγούστου του 2016 ο Ν.Ο.Κ διοργάνωσε τον πρώτο διασυλλογικό αγώνα με την επωνυμία «ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ» με συμμετοχή του Ν.Ο. Χίου, της ΠΕΚΕΒ και του Ν.Ο. Γαλαξειδίου, που τελευταία στιγμή δεν συμμετείχε. Με συμμετοχή σαράντα τεσσάρων σκαφών το λιμάνι των Καρδαμύλων για δύο μέρες γέμισε πανιά και παιδιά που συναγωνισθήκαν με ήθος και πειθαρχία. Μεταξύ αυτών τρεις αθλήτριες του Ν.Ο.Κ, ηλικίας 10 και 11 ετών έλαβαν την πρώτη και δεύτερη με τρίτη θέση.


Στις 8 Αυγούστου επίσης έγιναν στην Αγκάλη οι ετήσιοι κολυμβητικοί αγώνες με την συμμετοχή τριάντα παιδιών από 3-13 ετών.


Επίσης ο Ν.Ο.Κ συμμετείχε στους Λούδιους Αγώνες στην ΠΕΚΕΒ στις 10 Αυγούστου και στις 6-7 Σεπτεμβρίου στον διασυλλογικό αγώνα του Ν.Ο. Χίου με την επωνυμία: «Κ. Τσαπάλας».


Στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 ξεκίνησε το χειμερινό τμήμα του Ν. Ο. Κ με συμμετοχή 25 παιδιών.


Με τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σταματία Τσικουδή

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Γιάννης Κοντός

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ερικα Μπεχλιβάνη – Μπουλά

ΤΑΜΙΑΣ Κούλα Νικολαδού-Μαδιά

ΕΦΟΡΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ Γιώργος Κουλουμούνδρας

ΕΦΟΡΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ Κέλλυ Μελιτζάνη

ΜΕΛΗ Βαγγέλης Μπουλάς, Ειρήνη Μυλωνά, Βασίλης Μαράτος

Πρόσφατες Ανακοινώσεις
bottom of page